استفاده از عصاره جلبک دریایی در سیستم های هیدروپونیک
عصاره جلبک دریایی، یک تحریک کننده بیولوژیک می باشد که از طریق شکستن ساختار های شیمیایی تثبیت شده در محیط ریشه گیاهان در جذب حداکثری عناصر غذایی همچون پتاسیم و افزایش رشد و نمو گیاهان نقش مهمی را بازی می کند. نقش مثبت عصاره جلبک دریایی Ascophyllum nodosum در رشد تعدادی از گیاهان زراعی و باغی بطور علمی گزارش شده است. همچنین تاثیر عصاره جلبک دریایی بر روی جوانه زنی بسیاری از گیاهان مشاهده شده است، هرچند که هنوز بطور کامل مکانیسم های فیزیولوژی این اثرات مثبت بر رشد و توسعه گیاهان کشف نشده است. تحقیقاتی که در سال 2014 در یکی از مراکز تحقیقاتی کانادا (Dr. James S. Craigie Research Center) در خصوص اثر عصاره جلبک دریایی تجاری بر کاهو پرورش یافته در یک سیستم تمام هوشمند هیدروپونیک انجام شد، نتایج باور نکردنی را نشان داد، افزایش 41 درصدی حجم ریشه در مدت 6 روز، افزایش 27 درصدی وزن اندام هوایی محصول و بهبودی کیفیت اندام هوایی محصول تا 86 درصد. در ایران نیز استفاده از عصاره جلبک دریایی در سیستم های هیدروپونیک طی چند سال گذشته رواج یافته است.
گردآوری: مهندس مهیار رهامی.
Antonios Chrysargyris, Panayiota Xylia, Myria Anastasiou, Iakovos Pantelides, Nikos Tzortzakis. Effects of Ascophyllum nodosum seaweed extracts on lettuce growth, physiology and fresh cut salad storage under potassium deficiency. 2018. Journal of the Science of Food and Agriculture 98(15).
Will Neily, Laurel Alexander, Katy Shotton. Commercial Extract from the Brown Seaweed Ascophyllum nodosum (Stimplex) Improves Yield and Quality of Hydroponically Grown Lettuce. 2014. ASHS Annual Conference.
Prasanth Rayorath, Wajahatullah Khan, Ravishankar Palanisamy, Shawna Mackinnon, Roumiana Stefanova, Simon D. Hankins, Alan T. Critchley, Balakrishnan Prithiviraj. Extracts of the Brown Seaweed Ascophyllum nodosum Induce Gibberellic Acid (GA3)-independent Amylase Activity in Barley. Journal of Plant Growth Regulation 27(4):370-379.